zaterdag 13 februari 2016

Oeganda

Eerst langs meer Bunyonyi gereden en gekampeerd . Mooi en rustgevend . Zegt natuurlijk niets zonder fotos . Tijd genomen om eens in een luxueuse lodge een Capucino te drinken.  Nu we stilaan in een half verwilderde toestand aan het geraken zijn werden we bijna euforisch ... om nog eens in een comfortabele terraszetel te zitten.

Droogte en hitte zijn volledig terug. In de namiddag is het fietsen rond 37 graden.  Geen modder  meer maar stof en nog eens stof.

Unieke fiets- 2 daagse gehad  wanneer we door het Queen Elisabeth NP zijn gefietst . Stoppen voor  een overstekende olifant ! dat is pas raar. We werden verwittigd om zeer voorzichtig te zijn en zeker nooit de dieren te naderen.

S nachts hoor je heel wat activiteiten van dieren rond de tent.  In het rijden naar de kampplaats zie je de modderplassen met nijlpaarden en buffalos .  Indrukwekkend .
S avonds waren er zwermen van kleine vliegjes die de buitentent volledig zwart kleuren. Insecten moet je er hier bijnemen .
Verder gereden langs kratermeren en plantages. Enkele malen gestoken door stekende vliegen. Als naalden door mijn mijn fietsbroek door.  Evenaar overgestoken van zuid naar noord. Die zullen we nog eens oversteken volgende week..

Het mountainbiken blijft een feest in dit landschap zeker in de smallere paadjes .  Nog maar eens zeggen dat alleen fietsen niet echt aan de orde is om het ontspannen te kunnen houden.
Wel zijn we minder een attractie dan in vorige landen.

18 februari is het verkiezing van nieuwe president . Normaal zouden we dan een rustdag hebben in de hoofdstad Kampala . Om veiligheidsredenen slagen we die rustdag over en zullen hem later in laatste deel inhalen. Je voelt hier wel de verkiezingskoorts toenemen maar meer dan veel lawaai door luidsprekers is er voorlopig niet.

Zit nu in klein stadje Fort Portal. Ik ben in een internetcafe komen zitten maar de langzaam aan tradities blijven aan de orde!  Deze tekst op blog krijgen is al een heel gedoe.

Rug gaat  langzaam beter . Geen pijnstillers meer en morgen stop ik ontstekingsremmers . Enkel zitten en liggen is probleem. Dus zal ook wel overgaan.

Kok moet dikwijls in zeer moeilijke omstandigheden koken maar dat lukt hem wonderbaar wel.

Morgen zetten we route verder richting Kampala .




3 opmerkingen:

  1. Ghily, jij in een half verwilderde toestand, wat moet ik me daarbij voorstellen....:-):-):-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaai Ghily. Knap werk en wat een ervaring. Verzorg je goed en geniet er ten volle van ! Groetjes,
    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen